Ännu en vecka har gått

Ja då var det Lördag igen. Tänkte uppdatera lite om vad som händer i skolan. Vi har nu avklarat vår sista labb i ModulWeb1, detta va en CSS labb. Uppgiftet va helt enkelt att styla om diverse sidor och även göra en egen portal. Min portal döpte jag till Codename ae22iu.

Vi har också diskuterar XHTML 2.0 och det är verkligen intressant, dock kommer det ta x antal år innan man kan göra använda och jobba med XHTML 2.o. Men som sagt verkar det vara intressant och mycket trevligt. Några konkreta förändringar från XHTML 1.0 är: Möjlighet att dela upp sidan i logiska sektioner (Huvud, Fot, kropp). Dela upp text med <i> taggar, <br /> blir alltså deprecated. P taggen kan innehålla listor. För vidare läsning rekommenderar jag W3.org.

Jag har också fått svar på en fråga jag har tänkt på länge. Om man kodar enligt XHTML 1.0 Strict så kan inte sidan valideras enligt w3 om man har target attributet på länkar. Anledning till detta är helt enkelt att man tycker att man ska inte påverka webbläsarens beteende genom att till exenpel använda blank.

Din kommentar eller åsikt