Ännu ett år har passerat

Ytterligare ett år har passerat och nu står 2009 inför dörren. För mig har 2008 varit ett relativt bra år och mycket har hänt, Answer.se, Fairlabs Interactive, Humanonline och utbildningen på HIK. Men jag tänkte börja skriva lite om hur tiden har sett ut för baronen.org.

Baronen.org
Förra året skrev jag en liknande post, “Vi lämnar 2007“,  då skrev jag att jag skulle försöka skrivare mer, oftare och fler exempel. Jag vet att jag har misslyckats med detta och det känns givetvis inte helt ok. Anledningen till den låga postfrekvensen är brist på både tid och motivation, tyvärr. Dock är jag ändå ganska nöjd med att ha lyckats hålla bloggen vid liv ännu ett år.

AnswerAnswer
Sommaren 2008 lanserade jag och Joacim Answer.se som är en frågesida där man kan ställa och få svar på olika frågor. Lanseringen av denna sajten blev i våra ögon en succé. Vi blev uppmärksammade i Barometern, Kalmar Läns Tidning, Sveriges Radio Kalmar P3 och sist men inte minst “Hallå där” på IT24.
Du kan läsa alla mina inlägg om Answer här.

Fairlabs Interactive AB och Humanonline
Någon gång runt september, oktober blev jag och Joacim delaktiga i ett projekt som kallas Humanonline och ett företag som heter Fairlabs Interactive AB. Vid sidan av mina studier har jag alltså varit delaktig i detta projekt och vi har goda förhoppningar och stora planer inför 2009.

Kalmar Camp
I slutet av november drog vi igång ett test eller experiment som kallades Kalmar Camp. Det hela gick ut på att designa, programmera och driftsätta en hemsida eller webbtjänst på 24 timmar. Som sagt, detta var ett test men förhoppningsvis kommer vi försöka anordna ett nytt och större Kalmar Camp i Kalmar under första kvartalet 2009. Vi tror intresset finns?

Webbprogrammering på HIK
Självklart har jag fortsatt på utbildningen på Högskolan I Kalmar.
Vi har hittils hunnit läsa fyra kurser sedan studiestarten i september, PHP, MSSQL, XML och ASP.NET. Dessa kurser har varit väldigt givande, förutom kanske MSSQL som var en hel del repition. Nu återstår bara redovisning av ASP.NET, XML för att sedan följas av ett Webbprojekt och Actionscript. Efter det är det bara examensarbetet på B nivå kvar, några förslag på vad man kan tänkas göra?

Det var i stort sett de “stora” höjdpunkterna under 2008. Förhoppningarna på 2009 är ganska stora, några planer och förhoppningar är:

  • Utarbeta en ny design till baronen.org.
  • Fler poster på Baronen.
  • Samla ihop fler webbmänniskor för ett nytt projekt.
  • Ta en generell högskoleexamen vid HIK.
  • Förbättra Answer.se

Jag tror 2009 kommer bli ett mycket bra år och jag önskar alla lycka till.

One Reply to “Ännu ett år har passerat”

Din kommentar eller åsikt