Answer.se – Sommarens första projekt

Sommaren 2008 tillbringar jag med min vän och kollega Joacim. Detta är egentligen första tiden i mitt liv där jag verkligen kan göra det jag tycker bäst om, programmera och utveckla tjänster på Internet. Med laptopen, trådlöst Internet och ett gäng schyssta kaféer är vi redo för göra våra tankar till riktiga projekt.

Sommarens första projekt heter Answer. Detta är en svensk social frågesida. Detta betyder att du kan ställa frågor, hitta svar och samla poäng.

Idéen bakom answer kom för några månaders sedan när Joacim lyckades få tag i domännamnet, answer.se. Efter några månaders utveckling är vi nu i hamn och har idag lanserat en skarp BETA-version.

Tanken med sidan är att man ska enkelt kunna hitta svar på en fråga snabbt och enkelt. Du kanske tänker att det är som ett forum, men det skulle inte jag vilja påstå. Answer.se är helt öppet vad det gäller att läsa frågor och svar. Användare kan också rösta på det svar denne tycker är det bästa, detta kan då bli det “bästa svaret” och således hamnar det högst upp.

Vi kommer även att dela ut priser varje månad till den användare som har skrapat ihop mest poängen under månaden. Poäng samlar man ihop genom att ställa frågor, svara på frågor eller om en användare röstar på svaret.

Givetvis har vi fler planer vad det gäller vidareutveckling av answer. Joacim skriver mer om kommande funktioner och tekniken bakom sidan på advertiser.se.

Förhoppningen är att sidan ska bli välbesökt och ett naturligt val till att hitta information.

Pressrelease

Detta var som sagt sommarens första projekt, självklart har vi planer på att göra verklighet av fler tankar och idéer.

4 Replies to “Answer.se – Sommarens första projekt”

  1. Jäkla skoj projekt! Nytänkande och smart. Hoppas att ni får en bra start. Jag ska bidra med min ourtömliga kunskap vid tillfälle 😉

Din kommentar eller åsikt