Använd Avancerade utdrag för din webbplats (Rich snippets)

Det känns som att vi använder Google mer än någonsin idag, jag själv skriver knappt en URL längre, jag tar reda på växelkurser och annan information via Google.

Skärmavbild 2013-01-30 kl. 19.32.51
Visar betyg för en produkt på Bomull och Linne

För att sticka ut lite extra med din egen webbplats bör du använda dig av speciella taggar på din webbplats. Detta gör att Google kan förstå innehållet på din webbsida lite bättre, till exempel om det är ett evenemang, vilket betyg en film fått etc. Detta kallas Avancerade Utdrag eller Rich Snippets.

Skärmavbild 2013-01-30 kl. 19.34.40
Evenemang använder sig flitigt av avancerade utdrag

Det är relativt enkelt att implementera dessa taggar på din sida. Du börjar med att välja mellan tre olika format, Mikrodata, Mikroformat eller RDFa.

Steg två är att välja vad som ska ska visas, Google stödjer ett antal olika typer, till exempel evenemang, personer, recept eller produkter.

Vi använder detta för produkter på Bomull & Linne men sidan är för ny för att man ska se något avancerat utdrag i dagsläget. Jag har själv inte använt mig av den här funktionen så mycket tidigare och det ska bli väldigt spännande att se resultatet i SERP:en. Jag gissar även att Google lägger lite vikt i resultatet om man använder sig av korrekta taggar. Har du själv några erfarenheter av detta? Har du märkt någon skillnad på besökarantal, placering i SERP:en?

Läs mer om avancerade utdrag och hur du gör det hos Google. Google har även ett verktyg där du kan testa din kod så datan plockas ut korrekt.

 

One Reply to “Använd Avancerade utdrag för din webbplats (Rich snippets)”

Din kommentar eller åsikt