ASP.Net och Databas på schemat

Nu är det slut med internetteknik och javascript, iallafall på schemat. Efter denna kurs kommer jag faktiskt att använda javascript mer eller mindre på mina framtida sidor. Innan denna kurs har jag alltid varit mycket tveksam till användning av javascript på webbsidor men har nu fått ett mer öppet sinne.Hur schysst är det inte att göra ett trevligt valideringsscript, eller ladda in innehåll asynkront med AJAX. Visst, det finns alltid en gräns hur mycket man ska använda saker.

Men ett citat som jag hörde i skolan va “If all you have is a hammer, everything looks like a nail.” det passar ganska bra in kanske.

Såhär i slutet av javascriptkursen så måste jag säga att det va lätt den roligaste kursen vi haft hittils, ev den bästa också, konkurrerar lite med C# kursen också. Innan kursen började trodde jag att jag aldrig skulle kunna göra validering, lightbox, drag ‘n drop men men, underskattade mig själv lite. Har ett projekt kvar att redovisa sen tänkte jag lägga ut alla javascript applikationer på sidan.

Men nu är de över iallafall, med blandade känslor, iofs kommer väl javascript och AJAX fortsätta under året. I måndags började vi de nya kurserna som vi ska ha fram till slutet av maj. Kurserna är ASP.net och Databasteknik.

asp2.gif

Det känns som dessa kurser kommer gå hand i hand, allt flyter ihop i ett projekt om ca 7 veckor. Vilket ska bli riktigt kul faktiskt, det är ju nu man får sätta ihop allt man har lärt sig under ett år.

ASP.net ska bli extra intressant eftersom jag inte ens kollat på det hittils. PHP har jag använt en del och känner mig inte helt vilsen. Men ASP.net är helt nytt, vid en första föreläsning visade läraren hur man skapar validering av ett formulär, man drog helt enkelt in en kontroll och klickade lite sen var det färdigt.

Själv har jag aldrig riktigt jobbat på de sättet så det kändes nästan som fusk. Visst det snabbar upp arbetet avsevärt men den där känslan av fusk när man drar in nåt och sen sköter programmet resten kommer förhoppningsvis försvinna. Men tror kursen kommer bli riktigt bra.

Den andra kursen är databasteknik där vi kommer gå igenom MS-SQL och MySQL. Hittils har det bara handlat om databasmodellering vilket jag kan känns är lite segt, vill gärna sätta mig och dra igång direkt med någor kreativt.

Men denna läsperiod kommer bli kul och också kanske lite tuff, men kommer lätt vara värt det.

Din kommentar eller åsikt