Att lösa problemet

För någon dag sedan satt jag med mitt projekt, digitalsweet. Det ska alltså bli en länksida, innehållandes bra och innehållsrika webbplatser. För att förhöja användarupplevelsen på sidan så är det ju perfekt att ha en skärmdump av den aktuella sidan.

Först hade jag tänkt mig använda mig av tjänsten websnapr. Men det va en vändzon. Adressen till websnaprs bilder innehåller &-tecken, och tydligen gjorde Visual Studio om &-tecken till & vilket gjorde att websnapr-tjänsten inte fungerade som den skulle.

När det gäller programmering och datorer överlag så är jag en sån som inte ger upp, oftast sitter jag tills jag löser problemet på ett eller annat sätt. Men efter några timmars googlande på problemet så gav jag faktiskt upp, eller upp och upp jag tänkte utanför lådan så att säga. Kan man inte använda websnapr kan man ju använda någon annan tjänst eller till och med en egen.

Jag valde det senare, alltså en egen tjänst. Jag började undersöka möjligheterna för att bygga en sådan tjänst. Eftersom jag kör en egen server hemma i garderoben så fanns det egentligen inte några begränsningar.

Jag har nu gjort en vad jag tycker en bra lösning. Man skriver in en adress i adressfältet, finns inte bilden på den webbsidan så läggs den i en kö. Sen efter x antal minuter så är bilden taken och kan användas på mina sidor. Hör av dig om vill veta hur det fungerar rent tekniskt.

Detta med en egen screenshot-tjänst löste mitt problem, kanske inte på det bästa eller snabbaste sättet. Men det löstes och jag har nu en tjänst som kan användas på fler än en sida. Är riktigt nöjd faktiskt.

4 Replies to “Att lösa problemet”

  1. Kul att du gjorde en egen lösning istället! Vad använder du för metod? Tänkte göra något liknande i mitt projekt (custom är bäst ;)) och har hittat några alternativ för tumnaglar. Du kan få förklara imorrn 🙂

  2. I vilket sammanhang blev “&” förvandlat till “&”? Lade du en string i en av VS’s kontroller? Själv hade jag samma problem när jag lade till länkar i “<asp:listItem” (eller vad de nu heter), men löste det med “DisplayMode=”HyperLink”. Kanske kan det lösas på samma sätt även i andra kontroller?

    Ett tips är annars också att använda dig av HtmlEncode och HtmlDecode.

  3. Jag råkade ut för detta bekymmer när jag använde en asp:Image-kontroll.

    Jag testade Html, Url encode och decode, men ingen framgång. Finns en tråd om detta i kursforumet där det finns en lösning på detta problem. Den lösningen innebär dock att man måste köra en vanlig img istället för en asp:Image.

Din kommentar eller åsikt