Author rank får större betydelse?

Idag hade jag tänkte att dela med mig av lite siffror kring besök etc. för antingen baronen eller bomull och linne men sedan kom jag över intressant läsning kring Googles “Author Rank”. Så idag tänkte jag bara tipsa om lite läsning kring SEO och Author rank.

Det började med att jag läste ett inlägg om SEO av Nikke, som i sin tur länkade till en annan intressant artikel om Author rank.

Inlägget och diskussionen kommer ursprungligen från Wall Street Journal som läst Eric Schmidts (VD för Google) kommande bok där de har publicerat några citat från boken, och ett var just om auth rank och hur Google kommer att se på innehåll skapat av en enligt Google verifierad användare.

Within search results, information tied to verified online profiles will be ranked higher than content without such verification, which will result in most users naturally clicking on the top (verified) results. The true cost of remaining anonymous, then, might be irrelevance.

Det här är väldigt intressant och det ligger väl lite i tiden att man stå för det man gör, även på Internet.  Boken “The New Digital Age” kommer lanseras i april.

Här finns även en diskussion på Google Plus och Techcrunch har också skrivit om inlägget.

I morgon har jag för avsikt att dela med mig av lite siffror.

One Reply to “Author rank får större betydelse?”

Din kommentar eller åsikt