Baronen släpps i version 2.0

Som du säkert har märkt har nu baronen.org släppts i version 2.0. Bloggen bygger fortfarande på den berömda blogg-motorn WordPress. Det är helt enkelt ett nytt tema som jag utvecklat under ett par dagar nu. Jag är helt klart mycket nöjd med det nya utseendet, om jag får säga det själv så tycker jag det är modernare och ligger mer i tiden. Det var väl tanken redan från början, att få lite schysstare utseende på sidan.

Uplägget är lite förändrat. I headern finns nu en ny meny, där du kan hitta länk till startsidan, information och kontaktsidan. Här kan man alltid hitta tillbaka till startsidan.
TopMeny

Själva huvudinnehållet är i denna versionen tredelad, alltså tre kolumner. Teckensnittet är minskad på hela sidan. I fältet till höger har jag även lagt in en “ego-ruta” med en bild på mig, yeah. Det jag känner rent spontant nu är att huvudinnehållet, alltså där posterna ligger känns lite litet, ca 130px mindre än på version 1. Får se om jag eventuellt ändrar det sen.

Jag har också bestämt mig för att lägga till en sökruta till höger. Kändes att det kommer väl till pass nu när det börjar bli ett antal poster.

En annan liten funktion som jag har lagt in på sidan är i det gröna fältet som löper över hela sidan. Eftersom jag läser javascript i skolan nu har jag gjort ett script som byter ut texten i fältet va 6e sekund, eller byts texten om du håller musen över de vita ikonerna som finns uppe till höger. Det ger sidan lite mer liv. Om någon är intresserad delar jag gärna med mig av det scriptet, bara att hojta till.

Har även en ny fot (footer), har samma utseende som headern. Där finns lite diverse information.

Nu får vi se hur länger jag kommer använda denna layout, förmodligen längre än den förra som jag hade i ca 6 månader. Det betyder också att baronen.org har funnits i över ett halvår, nästan något att fira.

Släng gärna en kommentar om den nya layouten eller om ni hittar några fel eller något som konstigt ut.

One Reply to “Baronen släpps i version 2.0”

Din kommentar eller åsikt