Baronen.org har varit nere

Som ni kanske har märkt så har baronen.org varit nere sen i tisdags natt. Anledningen till detta är att mitt webhotell Proinet har varit nere och haft stora problem. Proinet angreps av hackare som har spårats till Turkiet och Canada. Dem hade tydligen inte bara jävlats som många hackare gör de hade även saboterat genom att ta bort mängder med filer och innehåll. TechSäkerhet har skrivit en artikel om just denna händelse.

Vi får alla hoppas att detta inte händer igen, känns som om det är ganska ovanligt att ett webhotell är nere i flera dygn. Men jag tror att Proinets ägare har verkligen jobbat för att få igång hela systemet igen. Förhoppningsvis har de även uppdaterat sina system och täppt igen vissa säkerhetshål som eventuellt fanns.

Vad gäller mina sidor så har de klarat sig bra, allt är nu i sin ordning efter de återställt sin backup. Dock hann de inte ta backup på mitt senaste inlägg som jag skrev. Det handlade om användbarhet och mina tankar om hur man ska använda ikoner. Vid senare tillfälle ska jag försöka skriva om den posten.

Känns faktiskt skönt detta att webhotellet har börjat fungera igen. Får hoppas att allt kommer att flyta fint i fortsättning så att baronen.org kan fortsätta leva.

One Reply to “Baronen.org har varit nere”

Din kommentar eller åsikt