Blogga med Ghost

Ghost var från början ett kickstarterprojekt som blev väldigt lyckat. Ghost fokuserar på det WordPress inte längre är, nämligen en bloggplattform.

Jag har själv installerat en Ghostblogg på andrease.se, där kommer jag i fortsättningen skriva.

Under den lilla tid jag använt plattformen är jag riktigt nöjd, och det är dessutom bara version 0.3. Styrkan med plattformen är hur du skriver dina inlägg. Editorn är uppdelad i två kolumner, en där du skriver och en där du ser resultatet. Allt gör du med markdown/shortcodes/kommandon.

Ghost BLogg

I och med att du bloggar på detta sätt går det väldigt snabbt. Dock kräver det lite mer kunskap än till exempel WordPress.

Svagheten enligt mig är det är skrivet i javascript och körs via NodeJS. Detta gör det lite mer komplicerat att installera är andra LAMP-applikationer.

Har du möjlighet att testa Ghost så gör det,  när du väl vant dig att skriva inlägg på det sättet är det oslagbart.

4 Replies to “Blogga med Ghost”

    1. Det är väl sådär, men har faktiskt inte gjort några större efterforskningar på området, men i nuvarande version kan du i alla fall byta permalänk, det är väl ungefär det.

  1. Skulle vara väldigt intressant om någon kunde göra en djupare analys och jämförelse med wordpress, för wordpress används trots allt fortfarande en del som bloggplattform!

Din kommentar eller åsikt