Bomull & Linne – Idén

logotypeJag nämnde i ett inlägg för någon dag sen att jag tillsammans med Niklas Cederlöf lanserat projektet Bomull & Linne. Detta projekt tänkte jag berätta mer om under hela blogg100, jag tänkte börja med att skriva lite om idén och lanseringen sen får vi se hur jag tar det vidare. Jag tycker själv det är väldigt roligt och inspirerande att läsa om andras projekt och hur de arbetar dagligen och vilka åtgärder de gör inom SEO, programmering etc.

Det hela började med att vi ville driva en e-handel och blev väldigt inspirerade av Cleancut som säljer riktigt bra kockknivar från Japan. Här finns knivar av väldigt hög kvalité och fokus var inte på priset utan som sagt kvalitén.

Idag ska allt vara så billigt som möjligt och kvalitén hamnar i skymundan. Vi ville därför starta en e-handel med fokus helt på kvalité och bra produkter. Vi funderade länge och Niklas kom sedan på idén med sängkläder och eventuellt även handdukar.

Det naturliga steget var därefter att kolla upp leverantörer av olika sängkläder med hög kvalité som till exempel Canada Goose Home, GANT Home och Lexington Company. Detta var lättare sagt än gjort, det kunde man givetvis gissa innan, det går inte bara knalla in till dessa företag och säga vi vill börja sälja era produkter. Varumärken som dessa har ju byggt en känsla, något de står för och vill ju säkerställa att deras principer och grundtankar efterlevs.

Vad skulle vi göra nu? Vi kan givetvis inte ge upp! Vi började efterforska efter grossister som säljer lakan till tvätterier och hotell. Hur ofta har man inte bott på hotell och kvalitén och känslan på lakanen är suverän? Vi kontaktade några grossister och till vår stora förvåning var ett par företag väldigt hjälpsamma och trevliga. Men även här var det stopp, det finns ingen möjlighet att köra in i så små volymer, vi efterfrågade kanske 50-100 set, givetvis bästa kvalitén. Svaret vi fick var att man måste ungefär beställa 1500 enheter vilket skulle bli alldeles för dyrt, plus att vi enbart skulle få en modell. Tänk dig själv en butik med en produkt, det känns inte seriöst eller attraktivt.

Vi det här laget inser vi att det skulle ta tid att diskutera med grossister, vänta på svar försöka hitta en lösning som passar verkar ganska långt bort. Vi bestämmer oss därför för att börja med en sida där vi samlar in de bästa från andra nätbutiker, sk. affilite-verksamhet. Bomull &  Linne

Affiliatesidor kanske har fått lite smutsig stämpel och det finns många sidor som inte bryr sig om besökaren och bara vill tjäna pengar.

Vår tanke med Bomull & Linne är givetvis att driva en seriös affiliatesida, fortfarande med samma grundtanke, att de produkter vi tar in ska vara av hög kvalité och vara en bra produkt. Vi handplockar därför alla produkter på sidan för att enbart få in bra, snygga förstklassiga produkter.

Vi skriver även alla produkttexter och försöker ta reda på mer information om varje produkt.

Tanken är givetvis att vi börjar på denna väg och senare tar fram en egen produkt och samt att vi köper in andra produkter för att bli en webbshop.

Detta blev en relativt lång bloggpost med mycket text, men i kommande delar ska jag försöka lätta upp det med mer siffror, planer för SEO, hur vi byggde webbplatsen med WordPress, vilka plugins vi använder och mycket mer. Hoppas du kommer följa den här historien med Bomull och Linne och vägen mot en e-handel.

4 Replies to “Bomull & Linne – Idén”

  1. Väldigt intressant och läsa alla inlägg om detta upplägg. Att börja som affiliatesida och ha som mål att gå till egen är ju mycket intressant lösning. Sidan ser ju verkligen trevlig ut! Roligaprylar.se var ju en blogg från börjar och nu en butik som omsätter 10? milj eller något sånt. =) Lurar på att göra något liknande inom presenter. =)

Din kommentar eller åsikt