Bomull och Linne – Statistik efter en månad

Idag har det gått en månad sedan vi lanserade webbprojektet Bomull och Linne. Jag tänkte dela med mig av lite statistik idag. (Så här gick Bomull och Linne under de första två veckorna).

Besöksstatistik

Skärmavbild 2013-02-25 kl. 21.18.41

 

Som du ser på skärmdumpen har vi haft 736 unika besökare, imponerade 8684 sidvisningar (7,32 per besök) och avvisningsfrekvensen är otroligt låga 3,63%. Har faktiskt aldrig varit med om att en sida har så låg avvisningsfrekvens.

Fördelning av källor

Fördelningen mellan de olika källorna känns ganska ok, 769 besökare från Google och sidan har sidan har bara varit uppe en månad. Jag håller också kolla på vissa sökord i Advanced Web Rankings och vi klättrar sakta men säkert, dock har vi inte kommit upp på några bra ord som sängkläder eller lakan, men det kommer.

Här ser du de populäraste sökorden besökarna har använt för att komma till sidan.

Skärmavbild 2013-02-25 kl. 21.21.47

Affiliatestatistik

Under denna första månaden har vi fått en ett sälj. Via Tradedoubler har vi skickat vidare 77 besökare och via Adrecord 30 besökare. Alltså totalt 103 unika klick till butikerna. 736 besökare vilket innebär att nästan 14% klickar sig vidare till butikerna, av de 103 är det endast 1 sälj, vilket innebär ungefär 1%.

Vi kämpar vidare med Bomull och Linne, vi har även lanserat Bomull och Linneakademin där du kan lära dig allt om, material, lakan, hur du ska förvalta linnetyger och mycket mer.

3 Replies to “Bomull och Linne – Statistik efter en månad”

  1. Roligt att ni är så transparenta med siffrorna både vad det gäller analytics och affiliate-statistik, siffror är alltid roligt och något man inte kan få för mycket av. Avvisningsprocentet och sidor per besökare är riktigt imponerande vilket tyder på bra innehåll och mycket bra grundläggande jobb.

    Har ni funderat något på att köra A/B-testning? Snubblade över https://www.optimizely.com/ som jag blev sugen på att testa.

    1. Ja det stämmer nog, har också läst/hört någonstans. Sen är kanske 100 besökare för lite för att få en god statistisk bild. Vi har faktiskt inte satt upp något mål än utan vi känner oss lite fram just nu. Men vi kanske borde sätta upp ett mål, tycker mål är bra rent generellt.

Din kommentar eller åsikt