Bra Editor till Linux

Äntligen har jag hittat en bra och scysst html/css/javascript och PHP editor till Linux. För en tid sedan bytte jag ju nämligen OS från windows XP/Vista till Ubuntu. Måste säga att jag hittils är mycket nöjd och tror inte jag kommer gå tillbaka till Windows på ett bra tag om jag gör det överhuvudtaget.

Men åter till saken. Jag har sedan bytet till Linux letat efter en bra editor till Linux. Jag har hunnit prova en hel del, till exempel gEdit, Bluefish och Quanta+. Var i och för sig inget fel på dem men när jag väl testade den nya editorn så blev jag fast. Editorn heter Aptana.

Aptana har allt man kan förvänta sig av en HTML editor, radnummer, färkodning med mera. Plus några extra godbitar, däribland Intellisense för PHP, CSS, XHTML och Javascript. Måste säga att det snabbar upp arbetet oerhört mycket. En annan sak som jag tycker är super är att man kan arbeta med sina dokument direkt mot en FTP, Vilket gör att man slipper ladda upp sina filer via en FTP klient vid varje ändring.

Aptana finns tillgängligt för Windows, MacOS och Linux. Vill du ha en ny bra editor rekommenderar jag varmt Aptana.

Bilderna försvann när webhotellet blev hackat, finns heller inga backuper.

Andra åsikter om , , , ,

3 Replies to “Bra Editor till Linux”

Din kommentar eller åsikt