Diskuterar du din bransch?

Sedan jag och min kollega och vän gick skilda vägar i höstas så har diskussioner om webb och Internet lyst med sin frånvaro. Idag driver jag företaget SocialWorks Scandinavia AB tillsammans med Niklas, han är en utmärkt kollega och vi fungerar väldigt bra, men han är inte utvecklare, utan ekonom. Företagsmässigt är detta en bra konstellation men jag har märkt hur viktigt det är för mig att kunna snacka Internet och webbutveckling.

Det är viktigt att kunna snacka om det senaste versionerna av PHP, hur man löste senaste buggen, vilket webbhotell som är bäst, egentligen ganska triviala saker, men ändå inte självklart. Lyckligtvis har jag andra vänner och kollegor som är inom branschen som jag kan snacka med vilket är härligt.

En annan kanal för att hänga med i utvecklingen och diskussioner är Twitter, som jag tycker fungerar alldeles utmärkt för att hålla sig uppdaterad om vad som händer i Webbsverige.

Ikväll fick jag även en mention på Twitter där jag fick beröm för bloggen och mitt arbete med blogg100. Det betyder väldigt mycket när andra i branschen uppmärksammar det man gör och dessutom berömmer det.

Hade ingen riktig tanke med det här inlägget men jag kan tänka mig att det finns fler där ute, som sitter ensamma som IT-ansvarig eller SEO-ansvarig på något mindre företag? Hur gör ni för att hålla er aktiva och diskutera er bransch?

När vi ämnet ändå är uppe, är det någon som ska till Webcoast eller någon annan träff?

3 Replies to “Diskuterar du din bransch?”

  1. Jag vet hur tur jag har som är en av tre utvecklare på mitt jobb, speciellt efter att ha pluggat webbprogrammering 3 år på distans.
    Nu behöver jag sällan fler att bolla med, men om jag skulle känna att jag behöver det är Twitter ett utmärkt forum. Man kan också passa på att utnyttja sina Skype-kontakter. Lite som på den gamla goda tiden, när man pluggade 🙂

    1. Låter härligt att kollegor att hela tiden bolla med. Har inte riktigt tänkt på det innan men när man pluggade distans måste det vara superviktigt att ha folk att snacka med. På Campus snackade vi webb hela tiden.

Din kommentar eller åsikt