Downtime Baronen.org

Baronen har under dagen varit nere ett antal timmar, detta är grymt störande. Anledningen till detta är att mitt webbhotell har blivit attackerade.

Detta är inte första gången sidan är nere på grund av webhotellet. Första gången var någon gång i september/oktober. Då va mitt webhotell utsatt för attacker från blandannat turkiet. Denna gång va det nere i flera dagar.

Och för cirka två veckor sedan så strulade mysql servern på hotellet. Följderna av detta var att flera av mina tabeller i min databaser blev korrupta och försvann.  Detta va otroligt frustrerande, och inte nog med det, de hade inga fungerande backuper heller. Får skälla lite på mig själv också som inte tagit någon egen backup på databasen.

Och idag var det alltså dags igen, webhotellet blev attackerade med en så kallas DDos (Distributed Denial of service) attack. Detta innebär att de som utför attacken skickar data så att systemetgår ned på knä och tillslut falerar.

Jag slutar aldrig att förvånas att mina sidor ligger nere. Funderar starkt på att flytta över vissa sidor till min egen server. Men det får vi se om det blir så. Läxan är iallafall att alltid ta backuper på sitt material, även om webhotellet lovar att de tar daglig backup.

Din kommentar eller åsikt