Ett ny tjänst för affiliatehantering

Det råder domän och webbhotellsyra i Sverige just nu, självklart passade jag på att köpa in lite nya domäner, och som vanligt vet man inte vad man ska använda hälften till, man får helt enkelt se om man lyckas komma på något under ett år.

I alla fall, ett av de domännamn jag köpte är affiliateprojekt.se. Den senaste tiden har jag nämligen snöat in mycket på Adsense, Affiliate och SEO, efter några års uppehåll. Min första tanke var därför att starta en blogg, antingen själv eller med några andra för att dela med sig av erfarenheter och tips om affiliate, adsense etc. Ingen dum tanke och jag tror det finns en stor publik för en sådan blogg?

Men idag fick jag en ny tanke, jag har nämligen ett Google dokument med de affiliateföretagen där jag har konto, vilka program jag har ansökt till och hur mycket ersättning med får etc. Det känns väldigt rörigt att sköta sina affiliateprojekt i ett vanligt dokument.

Hur gör du som arbetar mycket med affiliate, finns det verktyg eller kör du dokumenttekniken?

Bara en sån sak som att logga in på alla olika affiliateprogram för att kontrollera hur mycket man dragit in? Det är onödigt jobbigt och det måste gå att lösa åtminstone lite smidigare. (Flera av företaget kanske har API:er, har faktiskt inte kontrollerat så noga)

Min andra tanke med min nya domän, affiliateprojekt.se är alltså att bygga ett enkelt verktyg där man kan hålla reda på vilka affiliateprogram man är godkänd för, hur stor ersättningen är, vilka webbplatser som är godkända för vilka program, vilka företag har man konto hos etc. Funktionerna kan bli många.

Vad tror ni om ett sådant verktyg? Eller skulle det vara roligare med en blogg? Jag slänger helt enkelt ut frågan.

Din kommentar eller åsikt