Fortsätta blogg100

Du som följt mig under blogg100 märkte att mitt inlägg uteblev häromdagen, jag klarade 56 dagar i rad och dag 57 så föll blogginlägget helt i glömska. Jag blev faktiskt lite besviken på mig själv.

Detta var en vecka sedan och jag har inte skrivit ett inlägg sedan dess. Men igår såg jag en video med Seth Godin där han berättar att han skriver varje dag, inte bara under 100 dagar men varje dag, året om. Och givetvis kommer frågan, hur kommer du på något att skriva om varje dag? Svaret är ganska enkelt. Om du säger åt en person att skriva någonting varje dag så måste personen skriva varje dag, i alla fall något. Sen är frågan hur lång tid det tar innan texten eller artikeln blir bra?

Hemligheten enligt Seth är att skriva dåligt, sen skriva mer, sen skriva dåligt, sen skriva mer, alltså principen övning ger färdighet. Han jämför det med att människor väldigt sällan får talkramp medan skrivkramp är väldigt vanligt. Anledningen är att när vi vaknar på morgonen börjar vi prata och säga saker, detta borde innebära samma sak med text, skriver du varje dag blir det också enklare att skriva, och skriva bra varje dag.

Det är en av anledningarna till att jag tänkte att jag skulle återuppta blogg100, skriver jag varje dag kommer det bli enklare och jag kommer förmodligen bli bättre på att skriva.

Den andra anledningen var en tweet av Nicklas Jarnesjö där han tycker att det är tråkigt att de bloggar han följer under blogg100 har slutat, så kan det inte vara.

Jag tänker fortsätta mitt blogg100 till och med kanske skriva ifatt.

One Reply to “Fortsätta blogg100”

  1. Just de orden från Seth var något som fick mig att vilja skriva varje dag, även innan #blogg100 startade. Själv har jag t.ex tyckt att mina korta inlägg kan vara tråkiga och ointressanta, men det betyder ju inte att andra tycker likadant.

    Kul att höra att du ska fortsätta skriva! Det har börjat kännas väldigt tomt i RSS-flödet på sista tiden när många verkar ha droppat ur #blogg100, så jag ser verkligen fram emot att få läsa mer från dig. Kämpa på! 🙂

Din kommentar eller åsikt