Google slopar stöd för IE6

IE6 har funnits med allt för länge nu, även om den sakta men säkert börjar fasas ut finns det fortfarane folk som använder den. Jag skrev en post i mitten av 2008 som handlade om SaveTheDevelopers, detta var ett initiativ som uppmanade användare att byta webbläsare till en mer modern.

Sedan dess har flera stora webbplatser, däribland tidningar gått ut med att användare bör uppgradera sin webbläsare.

Google har också uppmanat användare att byta eller upgradera sin webbläsare,  men nu har man gått ut officiellt med att man slutar stödja Internet Explorer 6.0.

Från och med första mars i år kommer Google sluta stödja IE6, man uppger att man kommer först att avveckla stödet för tjänsterna Google Docs och Google sites. Detta är tjänster som bygger till stora delar på javascript.

Internet Explorer på Baronen

Så här har statistiken för baronen.org sett ut det senaste året, ca 11% av de som använder IE använder alltså version 6.0.

Hur gör du?

Detta är ännu ett steg i helt rätt riktning. Nu är frågan, kan vi som webbutvecklare helt strunta i IE6? Eller ska vi kanske vänta till 1 mars?  Hur gör du idag?

3 Replies to “Google slopar stöd för IE6”

  1. Det är helt rätt av Google att göra detta. Det behövs att någon drake som dom går ut officiellt för att det kanske ska hända något.
    För egen del har jag slutat stödja IE6 för länge sen.

  2. Privat skiter jag i IE6, men min chef tycker annat 😛 Han håller dock på att mjukna, speciellt nu med argument som att Google inte längre stödjer det.

Din kommentar eller åsikt