Hemsida som fungerar i mobilen – Mobiena

Det senaste 1,5 året har det hänt väldigt och varit en relativt turbulent tid, både upp och nergångar har kantat min vardag. Men mer om detta en annan gång, jag tänkte nämligen skriva lite om en ny tjänst vi lanserar i dagarna, Mobiena.

Sättet vi surfar på idag är väldigt annorlunda mot bara för några år sedan. Vi använder fler enheter att surfa med, mobiltelefonen, ipaden eller tilll och med teven. Detta i sin tur har lett till att vi webbutvecklare måste bygga webbsidor som fungerar i flera olika enheter och fungerar på mindre skärmar.

Verktyget vi har byggt den senaste tiden hjälper dig att bygga en webbsida anpassad för mobiltelefoner, man kan säga att det är ett CMS för hemsidor anpassade för mobiltelefoner.

Vi har för tillfället släppt in några användare för att testa och utforska möjligheterna i verktyget. Vi kommer snart släppa in de kunder vi har samt de som tidigare anmält sig på vår webbplats. Verktyget är fortfarande i utvecklingsfasen och det finns mycket fler idéer och funktioner man vill bygga.

Logga in i verktyget.

 

 

Inledningsvis har vi byggt in stöd för sju olika typer av element, i dagsläget känner vi att det att det räcker med dessa och man kommer väldigt långt med dom.

 

 

 

 

 

 

För att göra byggandet enkelt och lättförståeligt har vi byggt en live-preview av sidan när du bygger den, detta underlättar jättemycket och man slipper hela tiden ladda om eller hoppa till annat fönster för att se resultatet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobiena är även byggt via ett API, detta innebär att du som kund kommer få möjlighet att bygga egna verktyg mot API:et.

Det finns givetvis mycket mer att skriv om och förklara men tror detta får räcka för tillfället så får du gärna fråga om du undrar något.

Vi har många idéer och planer för verktyget den närmsta tiden, så denna hösten blir spännande.

2 Replies to “Hemsida som fungerar i mobilen – Mobiena”

Din kommentar eller åsikt