Hitta och leva sin passion

Det är inte lätt att veta vad man brinner för eller vad man verkligen vill göra och arbeta med. Idag har jag diskuterat med två av mina närmaste vänner tillika kollegor om att arbeta med det man verkligen vill. Vi lever i en tid då vi kan arbeta med vad vi vill och det går att tjäna pengar på mycket, speciellt på Internet. Men under dagens diskussion kom vill alltid tillbaka till frågan:

Vad vill jag egentligen göra?

Mycket av ens ork och inspiration bottnar i om man verkligen gör det man älskar. Gör man inte något man tycker om eller brinner för kommer man tröttna och det är lätt att allt blir slentrian.

Är man egenföretagare är detta extra viktigt. Jag kan ibland känna att jag saknar drivkraften och det där lilla extra som man hade i början av sin “företagarkarriär”, när allt var spännande. Så här kanske man inte får skriva som egenföretagare, som egen ska man vara stark och automatiskt hitta sin drivkraft och hela tiden driva och sträva framåt?

Det är viktigt att stanna upp ibland och tänka efter, håller jag på med det jag vill och tycker är roligt. Jag brukar ha i åtanke talet Steve Jobs gav på Stanford där han uttrycker ungefär:

Varje morgon frågar du dig själv i spegeln, vill jag göra detta idag? Är svaret nej för många dagar i rad är det dags att prova något annat

Detta är en av de saker jag brukar tänka på, den andra är Gary Vaynerchuck. Läser man hans bok, ser intervjuer eller videoklipp med honom blir man verkligen inspirerad att göra det man verkligen vill och det man älskar.

Frågan kvarstår, vad vill jag göra? Hur tar man reda på vad man vill göra eller ska det vara en självklarhet? Under dagens diskussion kunde vi ändå lugna oss med att det hade varit värre och man precis vet vad man vill göra och älskar man gör det ändå inte!

När jag började skriva det här inlägget gick det ganska trögt, men desto mer jag skrev desto mer tankar om ämnet tog plats i huvudet. Det här är tydligen ett ämne som ligger mig ganska varmt om hjärtat. Även om jag skulle kunna fortsätta att utveckla en ändå ganska simpel fråga låter jag dig själv fundera lite och rundar av.

Gör du det du älskar och brinner för?

Din kommentar eller åsikt