Hittat min nya utmaning

För lite drygt två månader sedan lanserade jag min “kampanj”, nyutmaning.nu. Målet var att hitta nya uppdrag eller jobb, resultatet var förvånansvärt positivt. Redan efter någon dag hörde den första arbetsgivaren av sig och efter ca två veckor hade jag varit på flertalet intervjuer.

Jag ansträngde mig lite själv också, jag la inte bara upp sidan och hoppades på det bästa utan jag testade att köpa annonser både på Adwords och LinkedIn där jag annonserade ut mig själv som konsult. Jag gick även den “vanliga” vägen där jag helt enkelt hörde av mig till olika företag som jag tyckte var intressanta, men även här använde jag nyutmaning.nu som primärt CV.

Några veckor efter jag lagt ut sajten hade jag tre konkreta anställningserbjudanden att ta ställning till, det var en stor skjuts för självförtroendet, en härlig känsla.

Det slutade i alla fall med att jag tog anställning som webbutvecklare på Infomaker Scandinavia AB i Kalmar. Jag har jobbat där i lite drygt en månad och det känns riktigt bra, ett bra företag i en väldigt spännande bransch.

Med facit i hand var detta ett lyckat sätt att söka jobb på. Så är du på jakt efter nya uppdrag eller utmaningar kan det vara värt att testa en “utmaningskampanj”.

Jag kan även tänka mig att låna ut domänen, hör av dig isåfall.

3 Replies to “Hittat min nya utmaning”

  1. Kul att det gick vägen för dig! Jag gillar verkligen ambitiösa approacher som den här. Sticker man ut och gör något annorlunda mot “sina konkurrenter” så lönar det sig oftast.

  2. Kul idé Andreas. Vad använde du för sökord i adwords? Jag hade också problem att få jobb förra året. Jag byggde en hemsida om mig själv, men jag hade ingen riktigt bra strategi för att dra dit trafik. HUr mycket fick du lägga ner på din “kampanj”. Gillar initiativet och jag antar att även potentiella arbetsgivare tycker om sådana kreativa tillvägagångssätt. Gjorde du någon SEO på sidan med?

    Grattis till jobbet hur som helst! Kul när bra idéer betalar av sig!

Din kommentar eller åsikt