Kalmar Camp är nu över

Nu är årets upplaga av Kalmar Camp över. Sammanfattningsvis var det mycket trevligt och ganska lärorikt.

Hela evenemanget drog igång med glada miner och alla var riktigt laddade för att utveckla sin egen idé. Ingen hade väl egentligen sin idé helt klar, inte ens i planeringsstadiet, därför gick det ganska mycket tid åt planerande hit och dit.

Personligen kände jag att jag hade hyfsad koll på min tjänst, åtminstone innan jag började. Designen och layouten växte fram ganska snabbt och egentligen inte med så mycket tanke bakom. Men resultatet blev ändå helt ok, med tanke på det tidspress som fanns. När jag väl började programmera (PHP, MySQL & en del javascript) kändes det ganska bra, höll min snabbt uppritade tidsplan, skapade en relativt stabil grund att stå på, och jag hade många bra idéer.

Allting flöt på bra fram till småtimmarna, sedan sa det stop. Då gick bara allt runt i huvudet, hur mycket jag än försökte var det svårt att få koll på objekt, tabeller, egenskaper med mera. Allt detta gjorde att arbetstempot sjönk avsevärt från min sida.

Jag tyckte ändå det va lyckat och det jag tar med mig till nästa Kalmar Camp är att jag ska planera bättre innan, försöka få lite sömn under natten och att äta ordentligt.

Var är resultatet?

Nicklas Jarnesjö Bloggen
En av deltagarna var Nicklas Jarnesjö. Han presenterade vid slutet av Kalmar camp en ny personlig blogg.

jarnesjo

Patrik Wall portfolion
Patrik Wall bestämde sig för att göra en ny portfolio där han kan visa upp sina webbprojekt och kunskaper.

delawall

Joacim Ståhl Bokhyllan
Joacim Ståhl utvecklade tjänsten booklyn,  en social boksida. Där kan du lägga till böcker, hitta nya böcker med mera.

booklun

Erik Falk Märkningen
Erik Falk gjorde en tjänst han kallar Webmark, det innebär att du kan markera texter på en sida för att spara till senare tillfälle.

Patrik planket
Patrik gjorde ett klotterplank, dock lämnade han oss under natten så inget resultat har påträffats.

Andreas Eriksson Kodsamlaren
Själv gjorde jag en tjänst som går ut på att du kan lägga upp dina “kodsnuttar”. Du kan sedan dela med dig i grupper, rätta andras kod med mera. Denna tjänst är inte helt klar än, skäms lite över att inte hunnit färdigt.

codecode

Som sagt, detta var en mycket trevlig tillställning och jag/vi hoppas att deltagandet är en aning större nästa gång. Jag kan tillägga att vi fick en trevlig artikel publiserad i barometern.

One Reply to “Kalmar Camp är nu över”

Din kommentar eller åsikt