Kom igång med Skeleton, ett CSSramverk

Ibland kan det vara tidsbesparande och bekvämt att använda sig av ett ramverk för javascript (jQuery) eller för CSS. Jag har själv använt mig mig av Skeleton till de senaste projekten jag arbetat med. Skeleton är ett nätt och smidigt ramverk som bygger på 960 grid system och fungerar ner till mobiltelefoner.

Andra fördelar är att det är enkelt att lägga på sin egen stilmall, även om det är förberett för knappar och formulär är det enkelt att byta ut, utan att ändra i ramverket.

Det är också väldigt enkelt att komma igång, ramverket innehåller endast tre filer (stillmallsfiler) varav en är avsedd för dig att använda.

När du laddar ner ramverket får du en html-fil samt tre css-filer (du får även ikoner). Kolla gärna genom index.html för att kontrollera hur de använt sig av de olika klasserna.

En grej som jag gillar skarpt är att du får med färdiga media-queries. Detta gör att det går väldigt snabbt att anpassa webbplatsen till surfplattor eller mobiltelefoner.

Skärmavbild 2013-02-21 kl. 20.32.56

Jag la även upp en liten demo av Skeleton här.

Det finns mängder av olika ramverk och detta är ett av mina favoriter, just för att det är så enkelt att komma igång och du får bra media-queries inkluderat. Läs mer på GetSkeleton.

 

One Reply to “Kom igång med Skeleton, ett CSSramverk”

Din kommentar eller åsikt