Lanserat WP-Walla – Gowalla plugin

Positioneringstjänster/”Här är jag tjänster” har senaste tiden blivit allt mer populärt. En av dessa är Gowalla som i Sverige har växt lavinartat den senaste tiden. Jag använder själv Gowlla relativt aktivt.

För ett par veckor sedan hittade jag av en slump ett xmlflöde som Gowalla tillhandahåller, i detta flöde kan man få ut vart Gowallaanvändare har checkat in någonstans den senaste tiden. Vad jag vet har de än så länge inte släppt något officiellt API utan detta flöde verkar vara den enda som finns tillgängligt.

WP-Walla – Gowalla plugin till WordPress

Med tillgång till xmlflödet från Gowalla tänkte jag att det kunde vara schysst att presentera mina incheckningar här på Baronen. Men istället för att bygga in presentationen direkt i temat så började jag istället bygga det som ett WordPressplugin och resultatet blev alltså WP-Walla. Du kan se resultatet längst ner till höger här på Baronen.

WP-Walla är alltså ett wordpress plugin för Gowalla. Det är byggt så att du kan använda det som en widget i WordPress, om ditt tema har stöd för detta, du behöver dock inte ha stöd för widget utan du kan använda WP-Walla genom att klistra in en PHPkod direkt i ditt tema.

Inställningarna för pluginet finns självklart i wordpressadministration, där finns ett antal inställningar du kan göra, till exempel hur länge datan ska cachas, om du vill visa ikoner och länkar direkt till Gowalla.

Ladda ner WP-Walla

WP-Walla finns i skrivande som version 0.5 och kräver minst WordPress 2.8.5. Pluginet finns tillgängligt på WordPress Plugin Directory, detta innebär att du även kan installera det direkt inifrån din WordPressadministration.

Ladda ner WP-Walla
Officiella WP-Walla sidan (engelska).

WP-Walla Skärmdumpar


WP-Walla inställningssida


Presentation av incheckningar

Använd WP-Walla som widget

Förslag och feedback

Detta är mitt första WordPress plugin som jag har lanserat publikt. Det kan finnas saker jag inte har tänkt på, saker jag missat med mera. Jag tar därför gärna emot förslag och feedback. Du hittar mina kontaktuppgifter under kontakt.

6 Replies to “Lanserat WP-Walla – Gowalla plugin”

    1. Pluginet använder datumformateringen ifrån WordPress, ska kika närmare på att utforska detta och se om man kan lägga till någon inställning i pluginet.

Din kommentar eller åsikt