MDI och webbprojekt

Tänkte skriva lite om läget i skolan just nu. Händer en hel del faktiskt, har två stycken projekt igång nu. Ett i webbteknik och ett i Interaktionskursen.

I webbtekniken går projektet ut på att skapa en webbplats med statiska sidor i XHTML och layout med CSS. Alltså inte så svårt. Jag har döpt mitt projekt till DigitalSweet, detta va en domän jag köpte i samarbete med loopias ebjudande för någon månad sen. Jag ska helt enkelt skapa en länksamling till sidor som är stilrena och kan fungera som en inspirationskälla. Säger inte mer just nu men kommer skriva löpande om detta projekt.

Projektet i Interaktionskursen är mer styrd, vi har fått massa uppgifter som ska lösas. Allt ifrån att göra heuristisk utvärdering till en kravanalys. Detta känns inte lika roligt som webbtekniken men är minst lika nyttigt att kunna i dessa tider när användbarhet och tillgänglighet är väldigt viktigt.

Någon som vi också ska göra i detta projektet är användartester, detta har vi diksuterat ganska mycket på våra seminarium. Det står även artikel om detta i senaste IW för dem som är intresserade, kommer förmodligen skriva en post om detta med användartester.

Det är vad som händer för en blivande webbprogrammerare just nu.

Andra bloggar om: ,

Din kommentar eller åsikt