Memory och Shoppingvagn i javascript

Har idag redovisat laboration 4 i javascript-kursen nu. Överlag har det flytit ganska bra faktiskt. Idag har jag alltså redovisat den berömda shoppingvagnen som är skriven i javascript.  Helt klart att detta ingen shoppingvagn man skulle kunna använda på en skarp sida. Mycket brister, speciellt när man inte överhuvudtaget använder sig av serversidekod tex ASP.net eller PHP. Övningen gick väl egentligen ut på att lära sig behandla fönster och navigera i DOM (Document Object Model) trädet. Efter denna uppgiften har man faktiskt mer koll på hur DOM fungerar, dock har man ju alltid mer att lära.

Föregående vecka va det ju redovisning av memory-spelet. Kan erkänna att jag betvivlade att jag skulle klara detta, verkade vid en först anblick ganska svårt. Men löste det, detta va enligt min mening lättare en shoppingvagnen. Men fick godkänt på den labben också. Om du vill prova memoryt så hittar du det här.

Nu börjar nästa laboration som går ut på att göra en validering med regular expression och vad ska jag kalla det, “live” kontroll. Du ska alltså får upp direkt när du skriver om det är korrekt inmatat. Här ska vi även göra en så kallad lightbox när man skickar iväg formuläret. Det ser jag fram emot att får sätta tänderna i.

One Reply to “Memory och Shoppingvagn i javascript”

  1. Hej!

    Har du någon färdig kod som man kan titta på för shoppingvagnen i ren javascript. Försöker lära mig Javascript och skulle vilja se hur man bygger ett shoppingsystem på detta sätt.

Din kommentar eller åsikt