Möta publiken

För några månader sedan var jag, Joacim och Patrik på en föreläsning med Mindparks egen Joakim Jardenberg. Den var kanske inte riktad till oss utan mer till de studenter som läser journalistutbildnigen. Men i alla fall, han sa att han hoppades att alla bloggade. Han tyckte det var oerhört viktigt att komma ut och möta “publiken”.

Visst det kanske är lite annorlunda för journaliststudenter men jag tycker ändå att det är viktigt för oss som läser webbprogrammering att komma ut på Internet. Kanske inte just blogga med iallafall ha en hemsida uppe.

Jag tycker att det är lite märkligt att jag läser webbprogrammering och det är vad jag vet nästan ingen annan som bloggar eller driver en hemsida.

Vi har suttit i snart ett år och läst XHTML, CSS, MDI, C#, Javascript med mera och provkört allt lokalt. Jag tror att man får en annan förståelse  för det man gör om man lägger ut allt publikt. Jag tror man lär sig mycket mer än vad skolan lär ut till exempel om hur man köper domäner, skaffar webbhotell, använder sig av eventuella tredje parts tjänster.

Många kanske tänker, vad ska jag göra en sida om? Men jag tror inte det spelar så stor roll så länge man skriver om något man tycker är kul och brinner för. Huvudsaken är att som jag sagt innan att man lär sig mer än vad man lär sig i skolan, men framför allt, man får lite erfarenhet om att driva en sida på nätet. Vilket jag tror är viktigt när man ska jobba som webbprogrammerare.

Denna posten är en liten pik till alla mina klasskompisar som inte driver någon blogg eller hemsida. Mest för att jag skulle tycka det va kul att se alla andras verk och hur alla utvecklas under 2/3 år.

Det är mycket möjligt att det är fler som driver någon form av sida som jag har missat, kommentera gärna om det.  Förutom Patrik så är det vad jag vet bara mikko som bloggar.

7 Replies to “Möta publiken”

  1. Självklart! Tanken är väl att få upp en blogg så snart som möjligt, men det går ju så mycket tid åt skolan och andra projekt. Hoppar och tror att jag ska få upp en blogg nu under våren. Får väl höja den i priolistan efter att ha läst detta 🙂

  2. Jag hoppades att fallet va så att fler hade hemsidor. Kul att du skrev Johan så vi fick ta del av dina alster.

    Min bloggpost kanske hjälpte lite, nu har vår alldeles egen Spång fått upp en trevlig blogg, Lycka till!

Din kommentar eller åsikt