PHP communityn sågar Googles tips

Sedan en tid tillbaka har Google börjat köra sin kampanj “Let’s make the web faster“, där släpper de lite tips om hur du kan förbättra din webbplats. De har lite olika artiklar om hur du snabbar upp din javascriptkod, hur du optimerar bilder och hur du förbättrar din PHP-kod.

Det tog inte många dagar innan bloggposter och artiklar kom ut på nätet som sågade Googles tips och menar att de flesta tipsen är helt fel.

Ett av tipsen från Google var att inte kopiera variabler, enligt Google ska detta fördubbla minnesanvändningen. Grejen är den är PHP tillämpar något som kallas “copy-on-write”. Med detta menas att variabeln kopieras bara om du ändrar den.

The Zend Engine at the core of PHP 4 and 5 uses a technique known as
“copy-on-write” memory management. This means that no matter how many
times you assign the value of a variable to another variable, the data
is not copied until you change it.

Andra tips som tas upp är att använda “Switch” istället för “If/Else” och att använda “echo” istället för “print”.

Jag har hittat två stycken artiklar som bevisar att de flesta av Googles tips inte stämmer. Den första är PHP 10.0 bloggen och den andra en en diskussion på Google Group.

Om man tar detta ett steg längre, hur påverkar detta utvecklingen och hastigheten på Internet i förlängningen när ett företag som Google går ut och säger att “så här gör man, (fast det är inte det bästa sättet)”. Vad tror du?

2 Replies to “PHP communityn sågar Googles tips”

Din kommentar eller åsikt