Rita databasmodell med MySQL Workbench

Skärmavbild 2013-04-10 kl. 21.32.23Idag tänkte jag tipsa om programmet MySQL workbench som jag brukar använda för att rita upp databasstrukturer eller för att skapa modeller utifrån befintliga databaser.

Vanligtvis använder jag Sequel Pro för att hantera mina databaser men när det kommer till att skissa och rita upp struktur, relationer etc. brukar jag först använda papper och penna, efter det använder jag MySQL Workbench för att rita upp modellen.

Programmet är otroligt kompetent och innehåller massor av funktioner, bland annat kan du dra fält mellan tabeller för att skapa relationer och främmande nycklar. Du kan även skapa ett diagram utifrån en befintlig databas, då ritar programmet ut diagrammet inkl. relationer, fält, nycklar, constraints etc.

När du sedan är färdig med din modell kan du enkelt skriva denna till databasen och allt skapas utan problem.

Ett mycket kompetent program men aningen segt och tungt för att endast hantera databaser enligt mig. Ska du modellera och rita skisser är detta program att rekommendera.

Din kommentar eller åsikt