Sån här laddningstid vill man inte ha

Ni kanske har märkt att bloggen laddas väldigt segt just nu. Har inte fastställt orsaken till 100% men jag sätter min sista mjölkpengar på att det har med webhotellet att göra. Det hela började för ca två veckor sedan, mitt webhotell blev hackat, igen. Allting låg nere i tre dagar och sen dess har ingenting varit som det ska, lösenord nollställda, databaser oåtkomliga med mera, lite av en skandal faktiskt.

Detta har fått mig att fundera på att byta hotell, till ett mer stabilt, bättre laddningstider och snabbare administrationsystem. Bytet innebär eventuellt att baronen kommer vara oåtkomlig ett tag.

I övrigt tycker jag det är mycket viktigt med bra laddningstider, max 2-3 sekunder sen ska det börja hända grejer. Hur ofta har du inte kommit in på webbplatser som är fruktansvärt sega? Detta brukar ofta resultera i att du lämnar helt enkelt webbplatsen.

Ett tips för att kontrollera din laddningstid på din egen sida är att installera firebug. Det är ett add-on till Firefox som har väldigt mycket bra funktioner. Däribland kan du se laddningstid och storlek på hela webbsidan, även se fil för fil. Personligen tycker jag att laddningstiden bör ej vara över 3 sekunder innan det händer något.

Redigering: Det verkar som det var något tillfälligt fel med webhotellet. Nu tycker jag faktiskt laddningstiden är helt ok. Skulle gärna uppskatta om du slänger in en kommentar om laddningstiden. Även om laddningstiden har blivit bättre påverkar det inte mitt beslut att flytta sidan till annan host.

Din kommentar eller åsikt