Sista chansen att söka högskoleutbildning

hikDen senaste veckan har det varit en diskussion på bloggy.se om webbutbildningar. Där har det diskuterats om webbutbildningar på distans och Högskolan i Kalmar (HIK) har kommit på tal. Jag tänkte bara ge min syn på webbprogrammeringprogrammet i Kalmar efter att ha studerat där i drygt två år.

I och för sig har jag har ingen erfarenhet av att plugga detta på distans men programmet är ju detsamma.

Jag kan börja med att berätta att jag har lärt mig väldigt mycket under dessa två år som student på webbprogrammeringsprogrammet.  Jag vet dock att det finns folk som tycker att man kan lära sig att programmera och utveckla själv och att studera detta på högskola är överskattat. Detta kanske är en smaksak men efter att ha pluggat i drygt två år så är jag tveksam, men som sagt, det är ju upp till var och en.

Jag har varit mycket nöjd med dessa två år. Det känns som utbildningen följer dagens utveckling på Internet och ändrar sig år från år beroende på vilka tekniker som kommer och är populära. Detta tror jag är viktigt eftersom det händer fruktansvärt mycket i denna bransch på väldigt kort tid. Även de flesta lärare är väldigt engererade och brinner verkligen för utveckling och programmering. Gå in på hik.se för att läsa mer om vilka språk och tekniker man lär sig.

Jag kan dock tycka att utbildningen är lite för inriktad mot att ta anställning efter utbildningen när det faktiskt finns stora möjligheter att starta eget eller jobba som konsult. Jag skulle gärna se att det kommer in lite kurser och föreläsningar som inriktar sig mot hur man jobbar som egen och hur prissätter man sina tjänster. Alltså lite mer inriktning mot alternativen om att jobba som anställd.

Är du intresserad av att plugga webbprogrammering på HIK till hösten så tveka inte på att söka till webbprogrammeringsprogrammet på Högskolan i Kalmar. Gå in på studera.nu och ange kurskod HK-82237 så hittar du information om hur man söker. Sista anmälningsdag är 15 April så det brinner i knutarna.

5 Replies to “Sista chansen att söka högskoleutbildning”

  1. Är man helt säker på att man uteslutande kommer att syssla med webbutveckling i framtiden så är denna typ av utbildning guld värd. Själv var/är jag lång ifrån säker så jag valde att civing inom datavetenskap istället. Andreas: vet du hur arbetsgivare (webb) ser på dessa två utbildningar? Favoriseras webbutbildningen eftersom den är skräddarsydd eller favoriseras civing för att den är bred?

    1. Jag är ingen expert på området och vet inte hur arbetsgivare jobbar. Dock kan jag tänka mig att större företag går nog mer på vilken examen man har tagit, alltså civing, och mindre och medelstora bolag går nog åt webbprogrammeringsutbildningshållet. Är man riktigt duktigt och besitter en spetskompetens inom något område spelar det nog ingen roll vilken examen man har. Som sagt vet jag inte hur bolag arbetar när de ska nyanställa, någon annan som har erfarenhet?

  2. Hur det nu än är med examen så tror jag att den har störst betydelse då man söker sitt första jobb. Därefter får man jobb pga sitt första jobb och talang 🙂

Din kommentar eller åsikt