Skapa diskussion med dina besökare

discussionMitt besökarantal har ökat i och med blogg100 men mängden kommentarer har inte ökat. Jag har funderar lite kring detta och det känns som det är genomgående hos alla bloggar idag, besökarna kommenterar inte lika mycket. Det räcker att gå till sig själv, man har ett par bloggarna där man lämnar en liten kommentar.

Hur kan man öka diskussionen på sin blogg? Det första är ju givetvis att skriva något intressant, steg två är att använda sig av det gamla knepet att ställa frågor i inlägget. Vad tycker du? Vad använder du? Man bjuder in till en kommentar och det blir för besökaren att börja kommentera genom att svara på en direkt fråga.

Ofta kommenterar en besökare ett inlägg och risken för att han glömmer bort inlägget är ganska stor, vilket gör att diskussionen dör. En lösning på problemet är att installera Comment Reply Notification, då får besökaren ett mail när någon svarar på hans kommentar.

Ett annat sätt är att använda Disqus. Då kommenterar du med ett och samma konto på flera bloggar och då håller Disqus koll på var du kommenterat och om du fått något svar. Jag har själv inte testat Disqus och vet inte om det kan öka diskussionen.

Det tredje sättet är ta bort nofollow från länkarna i kommentarerna. Då får du kanske någon extra besökare som lämnar en kommentar för att få en länk. Jag var själv ganska tidig med att använda mig av detta plugin och det fungerade, jag fick mycket fler kommentarer, även om det börjar avta.

Jag har en annan idé för att få igång kommentarer och diskussioner på en blogg. Idén bygger på att man slår ihop kommentarer från inlägg på andra bloggar, givetvis ska det vara inlägg inom samma ämne.

Låt oss anta att jag bloggar om Author Rank, jag kan sen bjuda in andra bloggar som har bloggat om ämnet, tjänsten slår då ihop kommentarer från flera bloggar. Då kan man dra nytta av varandras besökare och diskussionen blir mer aktiv. Jag är inte riktigt i färdig i tanken om hur det skulle fungera i praktiken. Har du några förslag?

Plugin/Tjänst som slår ihop kommentarsflöden från flera bloggar inom samma ämne
Plugin/Tjänst som slår ihop kommentarsflöden från flera bloggar inom samma ämne

Kanske skulle det gå att få igång fler diskussioner, mer innehåll och fler aktiva besökare? Vad tror n om idén, skulle den fungera i praktiken?

One Reply to “Skapa diskussion med dina besökare”

  1. Gillar idén med att samla kommentarer från olika bloggar, men som sagt, exakt hur man skulle göra en sådan lösning går ju att diskutera. Kanske något att brainstorma fram ett plugin för? Jag tror definitivt att det skulle finnas ett bredare intresse för ett.
    En positiv effekt skulle också kunna vara att man, precis som med #blogg100, blir inspirerad till att blogga mer! En bra tanke detta, som tål att funderas mer på.

Din kommentar eller åsikt