Snart börjar Webbprogrammering år 2

Den första september är det dags igen, då börjar år 2 av webbprogrammeringsutbildningen. Måste säga att jag är riktigt laddad och ser verkligen fram emot starten. Vi kommer att börja med PHP och Databasteknik 2. Detta känns oerhört trevligt då PHP är lite av ett favoritspråk.

Förhoppningsvis kommer PHP-kursen hålla lika hög klass som övriga kurser. Anledningen till att jag tvivlar är att jag har hört lite rykten att den inte skulle vara bra alls. Personligen hoppas jag att vi kommer jobba mycket efter MVC-modellen, eftersom det känns som det är den modellen som används mest och verkar vara väldigt trevlig att jobba med. Detta återstår att se.

Vad gäller Databasen känns det bra, förmodligen kommer det bli mycket MySQL. Enligt lite insideinformation kommer det komma en del om MSSQL-Administration också, vilket också känns ganska matnyttigt.

Läser du Joacims blogg, The Advertiser vet du också att han kommer ansluta till webbprogrammering detta året. Välkommen till gemenskapen, inte bara Joacim utan även alla andra nya ettor.

När skolan börjar igen får jag förhoppningsvis mer tid att blogga, finns även planer på att starta en ny blogg också. Mer säger jag inte om den saken.

Jag såg precis att PHP-kursen kommer använda Aptana som huvudprogram, vilket känns mycket trevligt eftersom Aptana ligger mig varmt om hjärtat och fastnade för det direkt när jag testade det. Har du inte använt det rekommenderar jag att du laddar hem det. Har även skrivit om det innan.

Tillägg: Vill bara påminna alla webbprogrammerare, nya eller gamla att ansluta sig till kanalen #webbprogrammering på jaiku. Kanske kan bli lite drag där i år. Har du inget konto så skickar jag mer än gärna ut en invite. Släng bara in en kommentar.

One Reply to “Snart börjar Webbprogrammering år 2”

Din kommentar eller åsikt