Tjänster från Kalmar

Kalmar var först känd som en SEO-stad, men med företag som Royal Design och Bygghemma är Kalmar numera känd som en e-handelsstad. Men det finns mer än bara e-handel i Kalmar, jag tänkte med detta inlägget tipsa om andra webbtjänster som drivs från Kalmar.

Jag tycker det är väldigt roligt och inspirerande när det utvecklas och lanseras nya tjänster på den lokala orten. Vi Kalmarföretag kanske ska starta ett liknande nätverk som e-handelsnätverket. Träffas över en öl och byta idéer och erfarenheter. På något sätt tycker jag det hade varit roligt att få igång någon form och ganska öppet nätverk som bjuder in till diskussion och erfarenhetsutbyte.

Jumblets.com

Skärmavbild 2013-01-26 kl. 19.16.40

Jumblets är startat av Pär Iwarsson som tidigare drivit expert-elven. Jumblets är kort sagt en virtuell loppmarknad där du som privatperson kan skapa ditt eget loppisstånd.

 

 

 

Coleo

Skärmavbild 2013-01-26 kl. 19.16.52Coleo är startat av Pelle Cederqvist. Coleo är ett helt webbaserat prokjektverktyg där du kan hantera dina projekt.

 

 

 

Evenemang.se

Skärmavbild 2013-01-26 kl. 19.17.17Evenemang är sveriges bästa sida för evenemang och konserter. Webbtjänsten är skapad av Danne Lundquist.

 

 

 

SocialAgent och Mobiena

Som jag nämnt tidigare driver jag två webbtjänster, Mobiena för mobila hemsidor samt SocialAgent för omvärldsbevakning för Sociala Medier.

Fler företag

Detta är förmodligen några av de webbtjänster som är utvecklade och drivs ifrån Kalmar, jag kanske har missat någon? Släng gärna in en kommentar om så är fallet så ska jag genast uppdatera listan!

2 Replies to “Tjänster från Kalmar”

  1. Trevlig lista och absolut ett initiativ som jag står bakom. Outnorth är stora nationellt inom e-handel också. Du borde kolla över länkarna de pekar inte dit de förväntas.

    Tycker det är jätteroligt att du börjat skriva igen. Nu har man en lista som man aktivt går in och kolla dagligen för att se vad som kommer upp och vad som är på tapeten.

  2. Det är en bra idé tycker jag. Finns säkerligen fler företag som driver webbplatser i det tysta. Är inte en stor del av blogg.se i Kalmar till exempel? Vi får ta ett snack över Skype sedan…

Din kommentar eller åsikt