Två nya böcker

Kom igång med ajaxFör en vecka sedan beställde jag en ny bok, vet inte riktigt varför men såg den i bokhandeln och blev lite nyfiken. Så jag gick hem och beställde den på adlibris. Boken heter alltså Kom igång med AJAX och är skriven av Phil Ballard. Den är på svenska så det ska bli skönt att läsa på svenska för omväxlings skull. Den börjar med grunderna och ger enkla exempel, retunera data som XML, Använda dara som returneras och använda XMLHTTPRequest, så det verkar som ett bra köp.

Bulletproof web designIdag fick jag även ett annat tips om en bok. Bulletproof web design heter den och är skriven av Dan Cederholm. Han är också mannen bakom sidan SimpleBits. Eftersom jag är som jag är så kunde jag inte vänta, beställde nästan direkt, också denna från adlibris. Denna boken ska gå igeom en massa kända problem som kan uppstå vid webbutveckling så den verkar onekligen intressant.

Din kommentar eller åsikt