Två veckor efter lansering – Bomull och Linne

Idag är det två veckor sedan vi lanserade vårt nya projekt. Det har gått väldigt snabbt samtidigt som det känns som en evighet.

Även om vi inte fått några sälj eller inte tjänat några pengar känns siffrorna ändå ganska bra, sidan har bara legat uppe två veckor. Jag dumpar helt enkelt lite dumpar från analytics så får de tala för sig själv.

Besökarstatistik

Här ser vi en skärmdum på de två första veckorna. Värt att notera är den låga avvisningsfrekvensen, under 10%, och isolerar man enbart de sista sju dagarna är det 0% avvisningsfrekvens, samtidigt som varje besökare kollar på 10 sidor, slutsatsen man kan dra är väl ändå att besökare verkligen kollar runt på sidan och gillar den.

Besökare två veckor

Här ser vi topplistan över vilka sökord som använts mest för att komma till sidan, här ska tilläggas att vi även testat att köpa reklam på Adwords (Dessa ord kommer också med statistiken).

Skärmavbild 2013-02-08 kl. 17.13.41

Här ser vi fördelningen över källorna. Även här räknas Adwordsreklam som söktrafik, tror det är ca 97 personer som kommer via Adwords.

Skärmavbild 2013-02-08 kl. 17.13.32

 

Affiliatestatistik

Kollar dessa siffror först nu faktiskt, så det blir lite spännande. Vi utgår från att vi haft 241 unika besökare på sidan. I dagsläget använder vi oss av två affiliateprogram, Adrecord och Tradedoubler.

Från har fått totalt fått 63 unika klick vidare till butiken, detta innebär att ungefär 26% klickar sig vidare till butiken. Vi har dock inte fått något sälj än, så den procentsatsen kan vi inte få fram idag, tyvärr!

Adwords

Vi har även testa att köpa reklam på Adwords till vissa av våra produkter.

Även de siffrorna är helt ok, 13,4% avvisning, 3,79 sidor per besök. Detta innebär ju att reklamen är korrekt efter som de stannar kvar på sidan och faktiskt surfar runt på sidan. Däremot har vi ju inte fått något sälj vilket egentligen betyder att vi kastat pengarna i sjön.

Adwords har mest varit ett test och vi fortsätter att experimentera med det, för att se om man kan hitta sökord och produkter som betalar sig själva.

Skärmavbild 2013-02-08 kl. 17.13.17

 

Jag är nöjd med dessa två veckor och framtiden blir spännande. Det är nog bara en tidsfråga innan vi får första säljer, och då blir det smörgåstårta! Om du är nyfiken på några andra siffror är det bara att fråga, försöker vara så öppen som möjligt!

2 Replies to “Två veckor efter lansering – Bomull och Linne”

Din kommentar eller åsikt