Veckans länktips – Vecka 4

Varje vecka snubblar jag över ett antal bloggposter, artiklar, verktyg eller webbplatser som jag tycker är bra, oftast lägger jag ett bokmärke för att sedan glömma bort de. Jag tänkte därför börja med att varje vecka publicera mina favoriter under veckan som gått.

Andreas Bard har satt ihop en fantastisk lista över 100 resurser för Internetmarknadsföring. Kanonbra lista och värd ett bokmärke i min bok. Andreas går igenom till exempel bra webbhotell, affiliatemarknadsföring, konsulter, bloggar och forum. Väl värd ett besök.

MySQL Workbench. Jag har länge varit på jakt efter ett verktyg att rita databasmodeller i. Jag har tidigare använt Microsoft Visio, men sedan jag bytt till Mac OS har jag inte hittat något liknande förän nu. Programmet heter MySQL Workbench, här kan du rita modeller och det finns stöd för reverse engineering vilket jag tycker är klockrent. Finns tillgängligt för flera platformar, däribland Mac OS.

WPTV är ett initiativ av Johan Leitet, programansvarig för webbprogrammerare på Linnéuniversitetet. Planen är att varje fredag sända live för att diskutera veckan som gått, vad som händer på universitetet samt nyheter inom webbvärlden. Denna vecka diskuterades givetvis iPad samt lite andra nyheter. Kolla in veckans program med Johan Leitet och Marcus Wilhelmsson.

Opensite explorer är ett verktyg som SEOMOZ erbjuder.  Men detta snygga verktyget kan du enkelt kontrollera vilka sidor som länkar till dig, vad de har för popularitet med mera. Du kan även jämföra olika sidor med varandra. Finns även en PRO version som erbjuder mer information men som givetvis kostar en slant.

Använd Zend Paginator, Twitter API samt Zend Cache för att presentera tweets. Detta är en bra guide som beskriver hur du med olika Zend Framework-komponenter kan hämta, cache och bläddra mellan tweets.

Facebook skriver en egen PHP kompilator. Har inte riktigt koll på var denna informationen kommer ifrån och om det är tillförlitlig. SDTimes har gått ut med att Facebook ska skriva om PHP, men efter att ha läst en del kommentarer verkar det mer som om att Facebook skriver en egen kompilator för PHP. Vi kommer nog få se mer information om detta inom kort.

Med hjälp av Simple HTML DOM Parser kan du manipulera HTML enkelt, du kan även använda selektorer för att till exempel plocka ut alla bilder eller alla länkar. Ska även stödja ‘trasig HTML’. Värt att testa.

Pearfarm är en relativt nyöppnad tjänst där du kan ladda ner eller hosta egna PEAR paket.

Detta var veckans tips, Jag kommer under kommande vecka samla ihop nya tips och sidor jag tycker är bra och presentera dem nästa söndag.

4 Replies to “Veckans länktips – Vecka 4”

Din kommentar eller åsikt