Veckans länktips – Vecka 9

Det ska erkännas att jag har varit ganska slarvig med veckans länktips och det har gått ca. tre veckor sedan jag publicerade förra tipsen. Eftersom jag har legat efter lite så är länkarna i listan inte helt “up to date”.

Jag tänkte börja med att lyfta fram Marcus Wilhelmsson?s blogg Nickebo. Den senaste tiden har Marcus skrivit många intressanta artiklar inom servrar, Linux, Mac med mera. Du kan till exempel läsa hur du sätter upp en enkel brandvägg i Linux eller hur du synkar din server med dropbox. Väl värd ett besök.

Nästa tips är ingen är kanske ingen nyhet för många med jag hittade denna sida häromdan och tycker den är kanon. Sidan listar nämligen alla Hooks som finns att tillgå i WordPress, perfekt om du utvecklar nya teman eller plugins.

About-sidor i Google Chrome. Det finns olika “About”-sidor i Chrome, dessa erbjuder olika typer av information, till exempel hur mycket minne som används, vilka sidor är cache och vilken version kör du av Chrome. Du använder de genom att skriva “about:memory” i adressfältet. Här finns en lista över tillgängliga aboutsidor.

PHP släppt i version 5.3.2.  Den senaste veckan har man släppt version 5.3.2 av PHP, i denna uppdatering har man gjort vissa förbättringar samt löst viss buggar. Läs mer om uppdateringen.

Jonas Lejon lanserar sidan govdata.se. Govdata är en webbplats som är uppbyggd kring information från olika offentliga företag. Här kan du till exempel se hur mycket Högskolan i Kalmar betalar i lokalhyra varje år eller hur mycket polisen betalar till systembolaget varje år. Har polisen haft firmafest? Läs även Jonas egna bloggpost om lanersingen.

Den kanske roligaste posten denna vecka är skriven av Simon Sundén. Här förklarar Simon hur du blir en expert på Sociala Medier, fixa en blogg och ett Twitter-konto sen är du expert. Denna post är ironisk men jag tycker det ligger mycket sanning i det som skrivs och den senaste tiden har man fått känslan att var och varannan människa är expert på sociala medier. Simon har även skrivit en fortsättning där han förklarar varför Social media expert är en dålig titel.

Gowalla har nu släppt ett riktigt API för sin tjänst. Som upphovsman av WordPress-pluginet WP-Walla tycker jag detta är kanon. Med nya API:et finns fler möjligheter att bygga tjänster kring Gowalla. Jag har planer på att utöka pluginet men som vanligt så räcker inte 24 timmar per dygn, tyvärr.

För en tid sedan ställde vi upp på en intervju som Linnéuniversitet gjorde för en broschyr till gymnasieelever. Intervjun handlade mest om vad vi gör och vad man kan göra efter högskolan. Intervjun är publicerad på webbprogrammerare.se.

CSS3 och HTML 5 är ett hett område just nu. Johannes Holmberg har skrivit en liten guide om CSS3 och hur du till exempel lägger skuggor på en div-tag.

Hoppas du hittar något tips som är intressant för just dig.

4 Replies to “Veckans länktips – Vecka 9”

    1. Ingen orsak, tyckte det var en riktigt rolig site, känns som man kan navigera runt där ett tag och bara leta konstiga saker

Din kommentar eller åsikt