Verktyg för SEO

Jag är ingen expert på SEO men jag tycker det är väldigt roligt, spännande och utvecklande, även om det ibland kan kännas frustrerande och allt tar lång tid. Jag har hyfsat bra koll på de grundläggande grejerna inom SEO, som till exempel rubriker, titlar och att relevanta länkar är bra.

Jag tänkte att nu är det dags att lära sig lite mer, lite djupare och försöka få mer kunskap om vad som egentligen ger resultat. Det råd man hör från experterna är, “Prova dig fram” och det är precis det man måste göra, det måste man göra med allt, inte bara SEO.

För att kunna mäta resultat enkelt och få en bredare koll på länkar etc så finns det ju mängder med program och tjänster. Jag har samlat ihop några och tänkte dela med mig av listan, och du som använder något program får gärna dela med dig av dina erfarenheter.

SEO-verktyg

  • Majestic SEO – Verktyg för att kolla länkar och utforska sidor (Webbaserat)
  • Advanced Web Rankings – Verktyg för att hålla koll på placeringar och sökord.
  • A hrefs – Webbaserat verktyg för att utforska sidor och länkar
  • SEOLytics – Webbaserat verktyg som verkar innehålla det mesta, länkar, sökordsanalys och mycket mer.
  • CleverStat – Verktyg för Windows som hjälper dig med länkar, content med mera.
  • SEO PowerSuite – Ett kraftpaket som innehåller fyra verktyg för länkhantering, kontrollera konkurrenter, analysering av din sidas struktur samt placeringsverktyg.
  • SEOMoz Pro – Verktyg som innehåller det mesta inkl bland annat sökordsanalys.
  • Gserp – Ett svenskutvecklat verktyg som mäter dina sidors positioner på olika sökord.

Jag har inte använt eller testat alla dessa verktyg. Det enda jag använder dagligen just nu är Advanced Web Rankings, detta för att hålla koll på sökordsplacering, anledningen till att jag valde det var delvis priset. Är faktiskt nöjd med det verktyget och det fyller sin funktion.

Ni får tipsa om andra program eller dela med er av era erfarenheter kring program och verktyg för SEO.

One Reply to “Verktyg för SEO”

Din kommentar eller åsikt