Verktygen du inte kan vara utan

Tänkte tipsa och skriva lite om verktyg, add-ons som jag använder i vardagen för att underlätta webbutveckling och lite annat. Så var ska jag börja? Eftersom webbutveckling och Internet är det jag är mest intresserad av så börjar jag där.

CSS Viewer

Css ViewerEtt mycket litet smidigt add-on till webbläsaren Firefox. Det det gör är att visa CSS information för vissa element på en webbsida. Alltså sätter du igång det och håller helt enkelt musen över ett blockelement eller text för att se dess egenskaper. Detta är verktyg är mycket användbart vid felsökning och om du ska ändra en redan befintlig sida. Du hittar CSS Viewer här.

WEB Developer

Web developerDetta är en annan add-on jag använder ganska frekvent. Detta är en extra “bar” i Firefox. Denna innehåller mängder med bra och smarta funktioner för webbutvecklare. Dels kan du stänga av CSS, bilder, få fram vilken content-type sidan skickat som och mycket mer. Du får också fram snabbknappar för att validera din sidamed W3s validator. Ladda hem Web developer.

SEO for Firefox 

Ett annat add-on som jag har en del nytta av är SEO for Firefox. Det detta gör är helt enkelt att visa ytterligare information om sidan när du gör en sökning på till exempel google. Den visar saker som PageRank, inkommande länkar, hur gammal domänen är med mera. Det finns också ett “lookup-tool” där du kan kolla pagerank med mera på en sida.

Hitta nya extensions och add-on hos Firefox.

3 Replies to “Verktygen du inte kan vara utan”

Din kommentar eller åsikt