Webbskrivbord i javascript

Som rubriken antyder så är detta slutprojektet i javascriptkursen. Men innan jag berättar om det så har jag lovat att visa den föregående laborationen som va att skriva ett formulärvalideringscript. Här kan du läsa mer om vad den labben gick ut på. Jag har denna gång valt att spela in en film på denna uppgift.

Formulärvalidering i javascript

Den sista laborationen är alltså att skriva ett eget “skrivbord” i javascript. Det ska helt enkelt fungera som ett skrivbord gör i tex Windows eller Linux. Det ska finnas ikoner, man ska kunna öppna nya fönster, förstora fönster, hämta data asynkront med AJAX. Denna uppgiften blir lite att bita i men också den roligaste, vi har ganska fira händer och utveckla som vi vill. Väldigt spännande.

Återkommer med mer information om detta.

Lite annat som har hänt att jag har införskaffat mig ett Nintendo Wii. Helt klart en annorlunda konsol.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Din kommentar eller åsikt