Webteknik Lab 1

En månad har redan rusat iväg av 2008. Hittils kan man sammanfatta året som bra. Många nya och framförallt bra kurser kommer att starta. Ser fram emot detta.

Idag har jag redovisat första labben i kursen Webbteknik. Som jag har skrivit tidigare så handlar största delen av webbteknik om javascript. Dock inte första laborationen som jag redovisade idag. Den handlade om webbsidor för mobila enheter. Som man kan gissa så är det inte direkt svårt eller olikt från att göra vanliga webbsidor.

Det svåra var väl att hålla koll på vilka standarder som finns. Det finns idag faktikst två olika standarder vad det gäller html kodningen och två stycken som gäller CSS. Dessa är XHTML 1.1 Basic och XHTML Mobile Profile, tillsammans med dessa används CSS Mobile Profile och WCSS(Wireless CSS). Det va alltså att göra sidor för handhållna enheter med dessa standarder som denna laboration gick ut på, hela tiden tillgängligheten i bakhuvudet.

Det är nu javascript börjar, verkar bli en ganska tuff kurs. Under endast tre föreläsningar har vi gått igenom grunderna i javascript, loopar, arrayer med mera. Labbarna i javascripten kommer bli ganska tunga, några uppgifter som ska göras är till exempel ett memory, en lightbox och ett bildgalleri. Men som sagt tror denna kurs kommer ge oehört mycket.

Din kommentar eller åsikt