Webteknik och Internetteknik – Nya kurser

Tiden på högkolan i Kalmar rullar på som vanligt. Under fem månader har jag läst fyra olika kurser, webteknisk introduktion, MDI, Programmering med C# och Grafiska tillämpningar. Klarat mig igenom dessa fyra. Den tuffaste kursen av dessa va helt klat C# kursen, kursen innefattade enbart konsolapplikationer. Som sista uppgift i denna kurs programmerade jag ett blackjack spel. Inte det mest fantasifulla kanske men höjde förhoppningsvid mitt betyg ett snäpp.

I måndags drog vi igång med två nya kurser. Den ena är Webteknik, denna kurs är nästan bara Javascript, DOM och AJAX. Detta är en kurs jag verkligen ser fram emot. Detta är ju ett språk eller vad man ska kalla sammansättningen för som är väldigt “hypat” just nu.  Några av uppgifterna vi kommer göra är memeory, lightbox och ett blidgalleri. Kommer bli en bra kurs, dock tuff.

Den andra kursen som pågår just nu är Internetteknik. Denna kommer att handla om servrar och säkerhet. Vi ska sätta upp Apacheoch IIS servrar. Vi kommer även hålla på en del med säkerhet, detta ser jag fram emot. Att kunna bygga säkra webbsidor och sätta upp säkra servrar.

Sammatfattningsvis kommer denna läsperiod bli lärorik med dock väldigt krävande och tuff, men får tänka lite på mottot: The going gets tough and the tought gets going. Vet inte riktigt hur man ska tolka detta, men min tolkning av detta är i alla fall att när någonting går bra så stöter man på problem eller svårigheter men set så ger svårigheterna med sig. Det är min tolkning och det känns som ett bra citat och motto som får avluta detta inlägg.

2 Replies to “Webteknik och Internetteknik – Nya kurser”

  1. Tjenare, vill bara säga att jag tycker din blogg är mycket intressant!

    Jag funderar själv på att söka webbprogrammering på HIK till hösten så det är kul att kunna läsa hur studierna fungerar. Det vore också spännande om du kunde skriva lite vad som händer runtomkring skolan; fester och annat roligt som ni hittar på under fritiden.

    Keep those posts coming! 🙂

  2. Jag får väl börja med att tacka 🙂 Kul med nöjda läsare. Tycker absolut att du ska söka till Webbprogrammering. Helt klart en utbildning som ligger rätt i tiden.

    Önskemålet är noterad, kommer eventuellt post inom detta området.

Din kommentar eller åsikt