Zend Framework 2.0 är på gång

Jag har länge använt mig av Zend Framework, använde det första gången under mitt examensarbete på högskolan. Då tror jag det var nog version 1.3 eller något. Sedan dess har det kommit flera nya versioner och nu är version 2.0 på gång. I skrivande stund är det Beta RC.5.0 som är den senaste versionen. Det är stor skillnad från 1.0+ och ramverket känns lite mer genomtänkt även om det är skillnad och lite ny inlärningströskel. Den största skillnaden är att ramverket använder stöd för Namespace, anonyma funktioner etc. som kom i PHP 5.3. Jag kan rekommendera dig att testa på ZF 2.0. Det finns än så länge inte så mycket information kring det och det förändras fortfarande en hel del från version till version.

Här kommer lite länkar där du kan börja.

Din kommentar eller åsikt